איכות וטריות ללא פשרות


 

דג ברוטב אדום

לסדר בהתבנית פרוסות דג שטוף ונקי, לטפטף מעל מיץ לימון. (הכי טעים זה פרוסות קרפיון- ואם יש גם ביצי דגים, זה בכלל מעדן, אבל אני מכינה כך גם עם פילה אמנון או נסיכה)

במחבת:
שמן (איך אומרות הדודות: “סיבוב”)
הרבה שום כתוש – בערך 10 שיניים (כשניסיתי “לחסוך” את הכתישה…כי אני שונאת לנקות את הכותש עם קיסמים…זה יוצא בטעם אחר!!! חד וחלק!!!)

תבלינים:DSC02476
פפריקה מתוקה (כף שטוחה)
כורכום (1/2 כפית)
כמון (כפית)
פלפל שחור (חצי כפית)
מלח (כפית שטוחה)

לטגן היטב את התבלינים עם השום, להוסיף 2-3 כפות רסק עגבניות ולטגן טוב-טוב, תוך ערבוב מידי פעם עד שהרסק משנה את צבעו לגמרי (מקבל צבע חדש של התבלינים והטיגון) והוא ממש מצטמצם.
להוסיף 2 כוסות מים ולתת לרוטב לבעבע היטב מס’ דקות.

לצקת את הרוטב על הדגים, לפזר כוסברה קצוצה (צרור גדול!) לאפות כחצי שעה בחום גבוה (מכוסה) ואח”כ עוד כמה דקות ללא כיסוי.
טעים מאד!

מקור: http://www.ayaskitchen.comneur

Comments are closed.