איכות וטריות ללא פשרות


 

לחמניות שום וזיתים

הכמות מספיקה לכ- 35 לחמניות קטנות (“לחמניות ביס”)

המצרכים לבצק:זיתים מעורבים
~~~~~~~~~~
1 ק”ג קמח ללחם (אפשר גם רגיל)
1 שקית שמרית
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים פושרים
7 שיני שום כתושות
1/2 כוס זיתים שחורים וירוקים קצוצים או טבעות.

* לגיוון – אפשר להוסיף חופן עגבניות מיובשות קצוצות, עשבי תיבול..

ההכנה
~~~~
– ללוש עד קבלת בצק דביק מעט ולהתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
– להוציא אויר מהבצק, ללוש עוד מס’ דק’ וליצור לחמניות קטנות.
– להניח במגש על נייר אפיה , להתפיח כ 20 דק’ (מכוסה במגבת)
– להבריש את הלחמניות בשמן זית מעורבב ב 3 שיני שום קצוצות
– לאפות בחום בינוני גבוה 180 מע’ לכ 1/2 שעה.
– כשהלחמניות יוצאות מהתנור, להבריש שוב בתערובת שמן זית ושום.

באדיבות: http://www.ayaskitchen.com

Comments are closed.