איכות וטריות ללא פשרות


 

לבנה וזעתר

אופן ההכנה
1. פותחים את הבצק לדפים דקים (מס' 6 במכונת פסטה ביתית).
2. מכסים חצי מהכמות במגבת ומברישים את המחצית השניה בביצה טרופה.
3. מערבבים לבנה עם שמן זית וזעתר. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים גבעות קטנות של לבנה על דף הפסטה.
4. מכסים במחצית השניה של דפי הפסטה, מהדקים מסביב למילוי וקורצים עיגולים קטנים. מכסים במגבת ושומרים במקפיא.
5. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
6. מערבבים בקערה שמן זית, דבש, מלח, פלפל שחור וטימין. מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים ומעבירים לתבנית. צולים בתנור כ15 דקות, עד שקוביות החצילים מזהיבות.
7. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הרביולי כ5 דקות. מסננים.
8. שמים בקערה את העגבניות, הצנוניות, העלים, קוביות החצילים, הצנוברים, המוצרלה והרביולי.
9. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים. מתבלים במעט שמן זית, לימון מלח ופלפל לפי הטעם.

מקור: http://food.walla.co.il

סלט רביולי לבנה וזעתר

½ כמות בצק פסטה (ראו קישור בצד)
250 גר' לבנה
2 כפות שמן זית
כף זעתר
ביצה טרופה
1 חציל בלאדי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס שמן זית
כפית דבש
מלח
פלפל גרוס
כפית טימין טרי
2 עגבניות תמר אדומות ומוצקות
8 צנוניות פרוסות דק
1 חבילה מיקס בייבי
1/2 כוס עלי זעתר טרי
½ כוס עלי פטרוזיליה
100 גר' צנוברים קלויים
100 גר' כדורי מוצרלה באפלו קטנים
שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס

Comments are closed.