איכות וטריות ללא פשרות


 

קציצת תפוח אדמה וירק

לביבות מטוגנות או אפויות?

קציצה היא לביבה מטוגנת של בשר קצוץ או מרוסק או של ירקות קצוצים, ותהא לרוב בשרית ומטוגנת (למרות שניתן לאפות או לבשל קציצות). לביבה תהא לרוב צמחונית, מטוגנת, מבושלת או אפויה.

לטקע פירושו ביידיש לביבה ומתאים תאורטית לכל לביבה, למרות שמשתמשים במילה לטקע'ס ללביבות דמויות רשת, העשויות מתפוחי אדמה מגוררים.

תאורטית ניתן להפוך כל מתכון של לביבות מטוגנות למתכון של לביבות אפויות. איך? מחממים תנור ל-180 מעלות, מכינים תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, משמנים את הנייר בשמן או חמאה מומסת (לא חייבים), מניחים לביבות בתבנית במרחק של 2 ס"מ בין לביבה לחברתה. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד להזהבה נאה.

מקור: http://www.ynet.co.il

Comments are closed.